الو مدرن - ALO MODERN
دیوارپوش - سقف کاذب - کفپوش

پارتیشن

پارتیشن | قیمت پارتیشن | خرید پارتیشن + نصب - الو مدرن

با شنیدن کلمه پارتیشن چه تصویری در ذهن شما تشکیل می شود ؟شاید در ابتدا تصویر یک فضای اداری به ذهن مشا خطور کند و بعد از کمی بیشتر فکر کردن یاد پاراوان های مورد استفاده در خانه ها نیز بیفتید. بله همه ی این موارد به نوعی پارتیشن و جداکننده ی فضای داخلی در یک محیط هستند.معمولا در فضا هایی که به دلایل خاصی نیاز به تقسیم آن برای کاربرد مفید تر یا ایجاد یک محیط خصوصی تر باشد از پارتیشن یا جداکننده های متفاوتی استفاده می شود.سبک های متفاوت پارتیشن برای فضا های متفاوت وجود دارد که هر کدام بنا بر نوع ساخت ظاهر متفاوتی نیز دارند، این ظاهر های متفاوت گاهی بیان کننده نوع فضایی که در آن قرار دارید نیز هستند.

ویژه
محبوب
محبوب
جدید

انواع پارتیشن

انواع این فضاها با توجه به نوع کاربردی که دارند نیاز به سبک خاصی از پارتیشن دارند و معمولا یک عرفی برای استفاده از انواع پارتیشن وجود دارد ولیکن در این مقاله میخواهیم به شما انواع پارتیشن هایی که میتوانید در هر فضایی از آن ها استفاده کنید را معرفی کنیم .صرف نظر از اینکه فضای مورد نظر شما اداری باشد یا مسکونی .با ما همراه باشید تا انواع پارتیشن ها را با یکیگر مرور کنیم.

پارتیشن در زندگی آپارتمانی این روزها می‌توان بسیار کارآمد باشد. پارتیشن‌ها در فضاهای مسکونی و غیر مسکونی مانند اداره و مراکز خرید مانند مغازه و فروشگاه‌ها بسیار دیده می‌شوند. پارتیشن‌های چوبی، فلزی، شیشه‌ای و پرده‌ای از انواع اصلی پارتیشن هستند. 

پارتیشن چیست؟

دکوراسیون داخلی منزل ما صرفه نظر از اینکه بزرگ یا کوچک باشد دارای تقسیم بندی فضا ها به دو بخش عمومی و خصوصی تر است و شکل ارتباط بین بخش‌های عمومی و خصوصی هر خانه و مفاهیمی چون حریم خصوصی و کنترل فضا از نظر هر فرد ممکن است متفاوت باشد و برای هر نوع سلیقه ای انتخاب های متعددی در میان پارتیشن های موجود در صنعت دکوراسیون داخلی وجود دارد.

از این رو طراحی فضایی با انعطاف پذیری بالا و تنوع پذیر از لحاظ چیدمان و آرایش عناصر معماری می‌تواند کارکردهای مختلفی را به فضای زندگی داده و زندگی در فضایی که در اختیار داریم را راحت تر سازد؛برای اینکه بهتر بدانیم چه قدر یک پارتیشن مناسب میتواند زندگی را راحت تر کند باید بدانید که امروزه یکی از شایع‌ترین و پرکاربردترین سبک‌های معماری که تحت تأثیر شیوه و عادات زندگی مدرن ایجاد شده، طراحی خانه‌هایی با پلان‌های بازو یکپارچه می‌باشد که بیشتر فضاهای اصلی خانه های ما امروزه نیزب به همین شکل است و این مدل پلان فضا های کلی خانه  را به یکدیگر مرتبط ساخته و حریم‌های خصوصی کمتری را برای افراد ایجاد می‌کند.وبه دلیل نادیده گرفتن خلوت و امنیت بصری در بخش‌هایی از فضاهای منزل، در مواقعی سلامت و آرامش روانی ساکنین را دچار اثرات سوئی می‌کند. به همین دلیل پارتیشن ها در این میان به جای یک دیوار صلب راهکار بهتری هستند تا محل زندگی خود را شخصی سازی کنید.

گاهی اوقات فضای خانه‌ها، بخصوص خانه‌های آپارتمانی به قدری کوچک است که عملاً امکان جداسازی محیط و داشتن فضایی مجزا در خانه با استفاده از دیوارهای صلب  غیر ممکن است. در برخی شرایط دیگر هم فضا به‌قدری بزرگ است که بایستی قسمتی از خانه، را در یک فضای مشخص و جدا از یکدیگر با راه حلی خاص همچون، تکنیک‌های شفاف سازی، رنگ بندی‌، تنوع مصالح، استفاده از المان‌های بصری یا فیزیکی همچون  شومینه، آکواریوم، گیاهان طبیعی و توجه به نحوه قرار گیری و تعامل مابین مبلمان فضاهای مختلفی را ایجاد کرد.بدین صورت می‌توان علاوه بر بالا بردن ارزش عملکردی فضای زندگی، بر آسایش محیطی افراد در محیط زندگی نیز افزود.ازاین میان پارتیشن‌های دکوراتیو نقش بیشتری را در ایجاد فضاهایی در منزل به عهده دارند که در ادامه به انواع آن خواهیم پرداخت.

پارتیشن را در کجاها می‌توان به کار برد؟

  • فضای مشترک پذیرایی و نشیمن
  • فضای مشترک نشیمن و اتاق خواب
  • فضای مشترک اتاق خواب و مطالعه
  • فضای مشترک اتاق خواب و رختکن
  • فضای مشترک نهارخوری و آشپزخانه
  • فضای مشترک بین راهرو و نشیمن
  • جدا کردن سرویس‌های بهداشتی در آپارتمان‌ها از فضاهای دیگر
  • تقسیم فضا در یک اتاق خواب دو نفره

انواع پارتیشن در دکوراسیون داخلی

به طور کلی انواع گوناگونی از پارتیشن‌های دکوراتیو برای تفکیک فضاهای داخلی منزل وجود دارند که از آن میان می‌توان به پرده‌ها، قفسه‌بندی‌ها، مبلمان و اثاثیه، طاقچه‌ها و کتابخانه‌ها، صفحات دکوراتیو تزیینی و آکواریوم‌های بزرگ و کوچک و … اشاره کرد نکته ی مهمی که درنحوه طراحی و اجرای پارتیشن‌های داخلیوجود دارد ، ایجاد شفافیت و اجازه عبور نور در فضاهای مختلف می‌باشد به‌گونه‌ای که از حریم خصوصی نکاد و در صورت عدم دسترسی به پنجره یا نور کافی باید توسط منابع نور مصنوعی نور کافی را برای فضای جداشده فراهم کرد. 

مصالح مختلفی را می‌توان در ساخت پارتیشن‌ها به کار برد که بستگی به سلیقه و بودجه و نوع دکوراسیون داخلی فضای مدنظر شما دارد. شما میتوانید در میان انواع پارتیشن های متفاوت بهترین آن را مطابق با سه فاکتور نامبرده انتخاب کنید که اگر به صورت آماده موجود باشد میتوانید خریداری و استفاده کرده و اگر هم نیاز باشد مدل خاص خود را به صورت سفارشی بسازید.

 پارتیشن چوبی

اگر به دنبال یک پارتیشن صلب و زیبا هستید پارتیشن های چوبی بهترین گزینه برای استفاده در فضاهای مختلف می باشد البته که به طرق مختلفی میتوانید پارتیشن چوبی اجرا کنید .پنل‌های چوبی ساده گزینه‌ای تقریبا ارزان  و مستحکم است که علاوه بر ایجاد گرمای بیشتر در فضا، میتواند یک محیط کاملا محصور را برای شما ایجاد کند. این پارتیشن‌ها به سبب شباهت نزدیک با متریال‌های مبلمان و دکوراسیون داخلی، از نظر بصری هماهنگی بیشتری را با عناصر چیدمان داخلی و مبلمان منزل برقرار می‌کند به همین دلیل بسیار محبوب بوده و مورد توجه است.

پارتیشن فلزی

پارتیشن فلزی یکی از پراستفاده ترین انواع پارتیشن است که میتوانید مدل های مختلفی را با آن در محیط خود اجرا کنید و این آسانی در شاخت و استقبال مردم تعجب آور نیست زیرا پارتیشن‌های فلزی همچون، آهن، برنج، فولاد و آلومنیوم ، به راحتی دفرمه و خم نمی‌شود و از استحکام و مقاومت بالایی در برابر فشار و ضربه محیطی و وزن اشیاء سنگین برخوردار بوده و در عین حال در درجه حرارت‌های بالا انعطاف پذیری خوبی داشته و می‌توان طرح‌های هندسی و پچ و خم‌های مختلفی بنا به سلیقه و دلخواه ایجاد کرد.از پارتیشن های فلزی به کرات در محیط های اداری استفاده می شود.

پارتیشن شیشه ای

پارتیشن‌ شیشه‌ای شفاف یا نیمه شفاف راه حل‌های کم هزینه‌تری هستند که نور و ارتباط بین دو بخش را نیز از بین نمی‌برند و در عین تفکیک نمودن دو فضا از یکدیگر، ارتباط بصری میان آن‌ها را حفظ می‌کنند.در عین حال انواع مختلف طرح ها را میتوان با پارتیشن شیشه ای اجرا کرد . قیمت پارتیشن شیشه ای با توجه به میل شیشه ممتفاوت میشود و این که ثابت باشد یا متحرک نیز خیلی تاثیر گذار است.در برخی موارد که ایجاد حریم نیز مهم باشد میتوان از شیشه های میل بالاتر و حالت سندبلاست شده نیز استفاده کرد.

پارتیشن شبکه‌ای یا پانچ شده

پارتیشن‌های شبکه‌ای دید را تا حد زیادی محدود می‌کنند، اما منجر به از بین رفتن کامل ارتباط بصری نمی‌شوند. این پارتیشن‌ها می‌توانند از الگوهای مختلفی به وجود آمده باشند که میزان فضای خالی بین آن‌ها بر ارتباط بصری دو فضای تفکیک شده تأثیر مستقیم داشته و در عین حال فضا را تاریک نمی‌کنند.میزان پر و خالی بودن بسته به مدول در نظر گرفته برای پارتیشن های شبکه ای مشخص میگردد و رابطه مستقیم با میزان دید و عبورنور دارد.

پارتیشن پرده‌ای یا آکاردئونی

تا به امروز پرده‌های با جنس مختلف نخی یا پلاستیکی، ساده‌ترین و آسان‌ترین وسیله برای تقسیم کردن فضا بوده‌اند.. پارتیشن ها انواع گوناگونی دارند در برخی مکان ها باید از پارتیشن هایی استفاده نمود که قابل حمل باشند و بتوان آنها را از جایی به جایی  دیگر منتقل نمود و باز و بسته کردن آن نیز ساده باشد .پارتیشن آکاردئونی به دلیل وزن کمی که دارد به راحتی قابل جابجایی است ومیتوانید آنرا به هر قسمت از ساختمان انتقال داده و یا به ساختمان جدیدی منتقل کنید. پارتیشن آکاردئونی به صورت بازشو و کشویی میباشد و میتوان آنرا در صورت نیاز باز و یا بسته کرد.در برخی از موارد و مکان ها که نیاز به چاپ طرح های خاص بر روی پارتیشن باشد نیز پارتیشن های آکاردئونی انتخاب مناسبی هستند.

پارتیشن طبیعی 

در برخی موارد از گیاهان به عنوان یک جداکننده طبیعی استفاده می شود که به نام پارتیشن گیاها آن ها را میشناسیم دیواره‌های گیاهی نیز یکی از بهترین نوع پارتیشن‌های جداکننده هستند زیرا علاوه بر زیبائی، هوا را تمیز نگاه داشته و از آلودگی صوتی محیط می‌کاهند. و همین طور از نظر زیبایی شناسی گاها خیلی بهتر از انواع پارتیشن های دکوراتیو عمل میکنند البته تمایل به استفاده از آن ها بنا به کاربری فضای مدنظر شما متفاوت است.

انواع پارتیشن‌های داخلی بر اساس مکانیسم عملکردی

پارتیشن ها از نظر عملکردی به دو نوع مشخص ثابت و متحرک تقسیم می شود.ولی اگر بخواهیم از نظر حرکت هم تقسیم بندی داشته باشیم باید به دسته بندی زیر اشاره کنیم.

  • پارتیشن ثابت
  • چرخشی یا نواری
  • معلق یا کرکره ای
  • کشویی یا ریلی
  • آکاردئونی یا تاشو
  • پارتیشن های دکوراتیو

پارتیشن ثابت

استفاده از پارتیشن‌های تزیینی ثابت دیوار مانند، ساده‌ترین و البته پرطرفدارترین نوع جداسازی فضاهای مختلف است.این پارتیشن‌ها به طور کامل به سقف، کف و یا هر دو متصل بوده و به ندرت جابه‌جا می‌شوند و در مواقعی کاربرد دارند که بخواهیم به صورت کامل دو فضا را از یکدیگر جدا کرده ولی مایل به استفاده از صلب و ثابت گچی یا بتنی نباشیم در اینصورت استفاده از پارتیشن ثابت توصیه می شود.

چرخشی یا نواری

جداکننده‌های متحرک یا چرخشی، دیواره‌های نواری یا میله‌ای نسبتاً سبک هستند که قابلیت این را دارند که بر روی محور خود چرخیده و باعث ایجاد سایه روشن شوند.این نوع از پارتیشن‌ها کاملا متحرک نبوده و تنها در یک محور خاصی قابلیت چرخش یا جابه جایی را دارندو باید این موضوع را در دکوراسیون داخلی  در نظر گرفت زیرا فقط در جای ثابت خود قابلیت چرخش را دارند. این نوع از پارتیشن برای تقسیم فضا در اتاق خواب‌ها که شاید هر از گاهی نیازی به تقسیم جدی فضا نباشد بسیار مفید هستند.

کشویی یا ریلی

پارتیشن‌های کشویی از نظر مکانیسم متحرک به حساب می‌ایندکه یک ایده فوق‌العاده‌اندهستند و به شما این فرصت را می‌دهند که فضایی چند منظوره داشته باشید تا هر موقع که دوست داشتید با کنار زدن آن  فضای بازتر و قابل دسترس‌تر ایجاد کنید و یا درصورت نیاز دوباره آن را به جای خود برگردانده و حریم شخصی خود راداشته باشید.نصب و اجرای آن‌ها نسبتاً شبیه به نصب و اجرای درهای کشویی است. ولی تفاوت آنها در این است که شما می‌توانید آنها را در هر قسمت از اتاق و بر روی یک ریل نصب کنید تا هر زمان که نیاز بود بتوان آنها را جمع کرد و فضای جدا شده را دوباره به فضای اصلی باز گرداند.

 پارتیشن های دکوراتیو 

امروزه درمورد ایجاد پارتیشن های متفاوت علاوه بر محصوریت داشتن قابلیت هایی دیگر نیز متعارف است و ویژگی کلیدی پارتیشن‌های داخلی محسوب می‌شود تا علاوه بر زیبایی بصری، کاربردها و عملکردهای مختلفی در فضای داخلی داشته باشند.به طور مثال در برخی از انواع پارتیشنها با ساخت دوطرفه طبقاتی در آن ها  هر دو سمت را با وسایل دکوراتیو مثل مجسمه و شمع و تابلوی عکس و کتاب اختصاص می دهند که در این صورت  جلوة بسیار بهتری به این جداکنندة کاربردی داده‌اید.

کلام آخر 

اگر به دنبال ساخت و سفارش انواع پارتیشن هستید میتواندی به راحتی و تنها با برقراری تماس با کارشناسان الو مدرن مدل خاص مدنظر خود را سفارش دهید. ما در دکو مدرن با در اختیار داشتن طراحان مجرب و کارشناسان حاذق به راحتی میتوانیم به شما در سفارش پارتیشن اختصاصی و منحصر بفرد فضای مدنظرتان کمک کنیم.